Mystiske fejl i de troværdige gamle medier

Måske burde jeg ikke være så optaget af sjuske- og faktafejl i medierne. I hvert fald er de en konstant kilde til ærgrelser, simpelthen fordi de er så hyppige som de er. Dertil kommer desværre en veritabel tsunami af stave- og slåfejl, som jeg stadig har en eller anden blåøjet forestilling om, det burde være mulige at komme til livs.

Men når emnet er NBA-basketball - min yndlingssport - så bliver jeg nødt til at gå fra en aggressiv slurk af den lunkne kaffe til decideret påtale. (indsæt dramatisk dam-dam-daaaaam!)

Forleden fejrede alle tiders bedste basketballspiller, Michael Jordan, sin 50-årsdag. Det markerede Politiken med en fin omtale. Dog glemte de hvordan man staver til Looney Tunes (han var med i filmen Space Jam) og Charlotte Bobcats (en klub som Jordan delvist ejer) blev til Charlotte Budcap. Budcap? Men hvad helt mystisk var; der stod at han havde vundet 5 af sine 6 NBA-mesterskaber med Chicago Bulls - til trods for at han i virkeligheden vandt dem alle med Bulls. Så jeg skrev selvfølgelig en venlig kommentar og journalisten svarede lige så venligt og rettede fejlene. Men hvordan opstår den fejl? 5 af 6? Uden yderligere forklaring?
I forgårs var det så DRs tur til at omtale den netop overståede All Star Weekend i NBA. Her påstod Politiken at Chris Paul for 3. år i træk var valgt som MVP -Most Valuable Player. Problemet var at CP3, som han kaldes, kun har vundet titlen denne ene gang. Sidste år var det Kevin Durant der løb med titlen og året før igen Kobe Bryant. 

Man kunne måske foranlediges til at tro at de havde taget fejl af regular season mvp og all star mvp, men regular season mvp sidste år var LeBron James og året før, Derrick Rose. Faktisk har CP3 aldrig vundet dén titel, så hvordan de kan tage fejl, og påstå at han vinder for 3. år i træk, er mig en gåde. Det er ikke en taste- eller slåfejl. Jeg aner simpelthen ikke hvordan den slags opstår. Og jeg bliver en smule bekymret når jeg tænker på hvor mange fejl jeg finder, om emner jeg ved noget om - for hvad med alle de fejl jeg ikke opdager? De passerer igennem og bliver til sjuskede, upræcise, fejlbehæftede nyheder og det har ingen vel i længden gavn af? DR har i øvrigt ikke fået rettet fejlen endnu - de har fået besked og har meldt at beskeden er modtaget…