Arbejdsglæde

Det er en sand fornøjelse og et stort privilegium at have fået muligheden for at bringe to af mine yndlingskunstnere sammen i et ikke-før-set samarbejde. En af Danmarks dygtigste arkitekter, Lars Steffensen, og en af verdens bedste trommeslagere, Virgil Donati.
Lars er partner i Henning Larsen Architects. Han er også min fætter og jeg har hele livet været fuldstændig vild med hans tegninger. De hænger i min lejlighed og de er kilde til eftertanke og ro når jeg åbner hans bog om kærligheden til at tegne. Her er i øvrigt et lille uddrag fra en 12 år gammel udstilling.

Virgil har været min ven og forbillede siden 1996 hvor jeg mødte ham på Jazzhouse, hvor han underviste og jeg var tilhører. Hans kompositioner og hans trommespil er unikt. Det er ikke uden grund at Modern Drummer i 1999 kaldte ham A Legend In The Making. Jeg har i mere end 12 år været tilknyttet hans website og står nu for en lang række af hans onlineaffærer. Jeg ser ham typisk et par gange om året når han er på turne rundt i Europa.
For en måned siden spillede han igen på Jazzhouse, denne gang med den engelske superguitarist Allan Holdsworth, og jeg tog Lars, hans søn William og Williams ven Søren med ind og høre det. De var alle tre blæst bagover og vi sad længe efter koncerten og snakkede med Virgil. Da jeg dagen efter drak en kop the med Virgil spurgte han til hvad Lars lavede og jeg fortalte at han er arkitekt og viste ham nogle af Lars’ tegninger. Nu var det Virgils tur til at blive blæst bagover og han udbrød “tror du han ville have lyst til at lave coveret til mit kommende album?” Du kan i øvrigt høre et preview af det her:

Jeg ringede til Lars med det samme og han var fyr og flamme og sagde ja på stedet. Jeg har lige siden været projektleder på projektet. Vi er så godt som færdige med coveret; de sidste fotos skal udvælges og linernotes skal læses igennem for stavefejl igen - og igen. Men inden for den næste måned eller halvanden burde de færdige cd'er ligge klar. Og coveret bliver sindssygt flot. Jeg er så stolt over at have været med i processen og spillet den rolle jeg har spillet. Det har været en utroligt stor tilfredsstillelse at bringe familie og venner sammen om stor kunst. Her et par snapshost fra vores aftener over projektet, drevet af lyst, rødvin og kaffe. Hvis I overhovedet kan lide progressiv, cutting edge fusion kan I godt glæde jer. Det bliver fantastisk.