Service, no service

I løbet af de sidste 14 dage har jeg været i kontakt med to servicevirksomheder der begge i mine øjne fejlede i deres service.

Det første var ved købet af en ny telefon gennem teleselskabet 3. Ikke fordi telefonen ikke ku’ telefonere. Det var en mandagsudgave jeg havde fået, og den byttede 3 uden at kny. Faktisk oplevede jeg en fremragende service i 3-huset på Vimmelskaftet. Nej, det var da jeg fik en oversigt fra 3 i forbindelse med overgangen fra gammel telefon til ny at jeg fik kaffen galt i halsen. Der var et “fortsættelsesgebyr” på kr. 199,-. Jeg skrev straks til 3 og spurgte hvad det mon dækkede over. Jeg fik dette svar: 
Når du opretter/forlænger et abonnement er der administrative omkostninger forbundet derved. Dette være lønning til personale der taster din ordre osv. Dette tager vi enten et oprettelsesgebyr eller et forlængelsesgebyr for.”

Hm. Det kunne de jo ret problemfrit have lagt ind i prisen, så jeg ikke skulle trækkes med gebyrer, og ikke følte mig røvrendt. Irma tager jo heller ikke gebyr fordi jeg bliver ved med at handle der. Jeg synes det er et rasende forkert signal at sende til en trofast kunde.
I går skulle jeg så købe den sidste julegave, et gavekort til Fitness World (bare rolig, modtageren læser ikke med her) og i den forbindelse gik jeg ind på deres website og så at der fandtes en webshop. Dog var der intet gavekort at finde. Og heller ingen e-mail-adresse, med mindre man ville skrive til den dedikerede firmaløsnings-adresse. Men jeg skulle jo ikke have nogen firmaløsning. Jeg spurgte twitter. Jo, den kunne jeg skam godt skrive til. Ok, det gjorde jeg. Hurtigt derefter kom der svar. 

“Du skal bare gå til dit lokale (fitness-)center, de kan sælge dig et gavekort." 
Nu er det så heldigt at der ligger et Fitness World-center lige ved siden af min arbejdsplads, så jeg smuttede der forbi på vej hjem. 

Nej gavekort sælger vi ikke. Du kan selv købe adgang, hvis du vil have mulighed for at træne“. 
Hm. Jeg kørte slukøret hjem og skrev en hurtig mail til samme adresse om min oplevelse på det givne center. "Nå det var da mærkeligt, de burde ellers have en masse liggende”. Ja, ærligt talt, det lyder da lidt mærkeligt. Men jeg var jo taget hjem. Så nu er pengene blevet brugt på noget andet.