Om de vigtige fremtidige it-politiske opgaver i Danmark

Didde har skrevet et rigtig godt indlæg om it-politiken rundt omkring i verden og her i Danmark og kommer med et par eksempler på hvor i verden der trækkes i nogle mildest talt ret uheldige retninger.
Når jeg skriver at det er et godt indlæg og en vigtig debat er det Ikke mindst set i lyset af de opgaver som Center for Digitalisering tog sig af. Centret fungerede under den netop nedlagte IT- og Telestyrelsen og dets hovedopgaver var at være videnscenter for åbne standarder og open source, sikre en åben og fleksibel infrastruktur, udforske smartere løsninger, innovation og cloud computing, udstille og genbruge offentlige data, sikre fornuftige standardiseringer osv.

Hvis de opgaver nu bliver fordelt blandt flere ministerier er det overvejende sandsynligt at der kan forekomme indbyrdes unødvendige og utilsigtede benspænd på tværs af resortområder, med mindre de it-politisk ansvarlige i de enkelte ministerier arbejder meget, meget tæt sammen, hvilket der hermed på det kraftigste skal opfordres til.