Med krydsede fingre

For to et halvt år siden år siden blev jeg kontaktet af en af mine tidligere undervisere på Dansk. Han ville høre om jeg mon kendte nogen der kunne hjælpe ham med at konceptudvikle et brætspil som han på konceptuelt plan havde brugt som teambuildingøvelse igennem længere tid. Jeg skrev under på en holde-kæft-kontrakt, fik the inside scoop, og “forlangte” dernæst straks at være en del af processen - og foreslog at vi skulle høre mine daværende tætte samarbejdspartnere i Strateko om de var friske på et møde. Dernæst kontaktede vi en grafiker jeg også har læst med, om han mon var klar på en frisk original opgave.
De var heldigvis alle fyr og flamme, og inden længe sad vi og arbejdede videre på formen og gameplay i spillet - noget der allerede var stærkt, men som vi mente vi formåede at skærpe til et virkelig godt spil. Vi var hooked med det samme. Idéen (som jeg desværre ikke kan komme ind på endnu) er original og samtidig nem at forstå. Vi postede lidt penge og enormt meget tid i arbejdet, men for et lille års tid siden løb vi tør for energi og udgifterne til prototyper og tiden der gik i det tog overhånd, så vi satte projektet på standby og overgav alle rettigheder til hovedbagmanden, da det fra start var hans originale idé, og han således ku’ tage den op igen, hvis tilfældigheden skulle give ham muligheden. 

Og det har den gjort. Efter alt at dømme udkommer spillet til efteråret gennem et spilfirma der har udviklet et af de mest populære nyere brætspil de senere år. Med andre ord nogen der ved hvad de har med at gøre. Og jeg kan ikke sige hvor glad det gør mig at noget, jeg har haft fingrene så grundigt i, som er originalt og sjovt, og som var en fornøjelse at arbejde med, ser ud til endelig at blive til noget. Et konceptudviklingsvisitkort der vil noget. Og som jeg glæder mig rigtig, rigtig meget til at dele med jer.