Formidabelt gensyn med lystfiskeriet

I sidste uge måtte jeg en tur i Hunters House og købe mig et nyt fiskehjul og en håndfuld nye blink. Jeg havde nemlig aftalt med min gamle ven Thomas at tage på fisketur. Det var et par år siden jeg sidst havde været ude, og allerede dengang med gear der var af ret tvivlsom kvalitet. Dog havde jeg stadig to fine 9-fodsstænger, en jeg selv købte for 15 år siden, og min morfars gamle Daiwa, der med sine 30 år på banen kun er 3 år yngre end mig, så ingen ny stang i denne omgang.

Vi kørte nordvestpå til Sjællands Odde i går formiddag og kl. 12:15 pakkede jeg forsigtigt min morfars 30-år-gamle stang ud, monterede mit nye hjul på og satte et flot orange/grønt blink på. Jo, jo - bevægelsen sad stadig i håndledet og efter et par prøvekast kastede jeg næsten lige så langt som min hyppigt fiskende makker. Solen brød igennem, vinden stilnede af, dermed blev vandet en smule klarere, og næsten på slaget kl. 13 bed en fin havørred på 1,3 kg på. Efter en kort men intens fight inklusiv et fint hop landende jeg den, ikke uden et betragtelig glædesudbrud. Det er længe siden jeg har taget så pæn en fisk fra kysten.

Jeg er rigtig glad for at det var på min morfars gamle stang. Det var ham der lærte mig at fiske for 25 år siden.