Joyless

Hvor er Kulturministeren?

Det seneste lange år har groft sagt været hårdt for alle der ikke sælger mundbind, håndsprit eller covid-19-vacciner.

Det der har holdt os mentalt i live har været kunst og kultur i form af bøger, film, serier og ikke mindst musik.

Men hvor kulturen og kunstnerne har været der for os, så har kulturens minister været underligt fraværende. 

Hvor er Kulturministeren?

Hvor er Kulturministeren?

Jeg ved godt at kunstnerne har kunnet søge støttepakker, men det er en skarpere appel jeg forsøger at rette. En kulturminister bør bløde for kulturlivet, involvere sig i den offentlige debat og stå på mål for det rige kulturliv vi stadig kan bryste os af her til lands. Det hele går op i håndbold, fodbold og så hendes kamp for demokratiet mod Facebook. Facebook.

Hvis man forvilder sig ind på kulturministerens facebookside, ser man nemlig af og til lidt opmuntrende ord om de store boldspil vi spiller her til lands - men nær ved intet (jeg har ikke kunnet finde et eneste opslag) om hvordan vi støtter kunstmalerne, kunsthåndværkerne og musikerne i denne tid.

Hvorfor er det ikke ministeren der går forrest her? Hvorfor fortæller hun ikke om patreon, (eller lignende services) eller livestreamede koncerter med mulighed for donationer, eller andre måder vi kan holde hånden under de kustnere der i over et år har holdt hånden under vores mentale helbred, mens vi har set dem sætte det ene instrument efter det andet til salg fordi de var ved at gå fra hus og hjem?

Man foranlediges til at tro at kulturministeren simpelthen har glemt kunstnerne. Hendes fravær som rygstøtte for dem skriger til himlen.

Will the real kulturminister please stand up.