Tillykke, Look Sharp!

Verdens bedste popalbum fylder 30 år i dag.

Jeg fik i sin tid credit for at være den første i min friskoleklasse der købte Look Sharp på kassettebånd. Den blev et backdrop til en stor del af min klasses fælles liv og den blev soundtracket til læsningen af 20 Dennis Jürgensen-bøger for mig, fra jeg var 12 til 14-15 år gammel.

Når jeg genhører det er der naturligvis en masse gode minder forbundet med det, men der er også en næsegrus beundring. Jeg mener, ganske seriøst, at det er det bedste og mest helstøbte popalbum i verdenshistorien. Det hele er så knivskarpt produceret af Clarence Öfwerman og som gammel trommeslager finder jeg hans sans for hihat og tamburin-detaljer fuldkommen uovertruffen og vanvittigt imponerende.

Der er de helt store ballader, Listen to your heart, Cry og blockbuster-hits som The Look, Dressed for success, Dangerous og så power-pop-sangene Shadow of a doubt, Sleeping Single, Dance Away, Chances og min lille favorit, Paint. Kombinationen af Per Gessles sangskrivning og Marie Fredrikssons tørre, inderlige vokal var simpelthen historisk god.

Tillykke med de 30 år til et popalbum der stadig er sprødt, skarpt og vanvittigt iørefaldende!

Look Sharp.jpg